Surahammars kommun tar jättekliv i årets företagsranking

Idag presenterade Svenskt Näringsliv sin årliga kommunranking när det gäller företagsklimatet. Surahammars kommun klättrar hela 96 placeringar och hamnar på plats 122 av Sveriges 290 kommuner. Det är den bästa placeringen på många år och Surahammar är också den kommun som klättrar mest i hela länet.

- Det här känns riktigt roligt! Jag är glad att vi fortsätter se goda resultat på vår utvecklingsresa. Ett bra företagsklimat och växande näringsliv är en avgörande förutsättning för vår fortsatta tillväxt. Vi har som ambition att fortsätta utveckla kommunen tillsammans med företagen, säger kommunchef Fredrik Cederblom.

 

De två kategorier som företagarna lyfter fram som de mest positiva förändringarna är kommunens information till företagen och dialog mellan företag och kommunens beslutsfattare.

Det här är ett resultat av ett mycket målmedvetet arbete för att skapa en god dialog med våra viktiga företagare, det känns väldigt roligt att det uppskattas, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Olofsson (M).

 

Även näringslivschef Maria Granberg gläds åt resultatet.

För oss är dialog och kunskapsutbyte nyckeln till framgång! Under det senaste året har vi arbetat strukturerat med olika mötesplatser/arenor med fokus på ökad förståelse för företagens vardag, möjligheter och utmaningar. Genom dialogen utvecklar vi Surahammars kommun och det är tillsammans som vi bygger en riktigt stark näringslivskommun, säger näringslivschef Maria Granberg.