Fiske och fiskekort

Surahammar med närområden bjuder på varierat fiske. Du kan fiska gös, gädda och abborre men också ägna dig åt ädelfiske. Tänk på att du oftast behöver fiskekort eller ett tillstånd för att få fiska. Kontakta försäljare av fiskekort för mer information om priser och fiskevattnet.

Stora Avlången Virsbo Fiske Höst Silhuett

Höstmorgon vid Stora Avlången i Virsbo

Fiskevatten i kommunen

En av Sveriges populäraste fritidsaktiviteter är fiske. Många i vårt avlånga land tillbringar mycket av sin lediga tid på jakt efter just sin favoritfisk med sin egen favoritmetod. Riktiga entusiaster fiskar hela året. Vanligast är nog ändå att fiska på sommaren.

Vad är väl mer somrigt än att sätta sig med ett metspö nere vid ån och koppla av?

Somliga tycker att vinterhalvåret är en höjdare för fiske. Man kommer åt fler fiskeställen utan att vara beroende av båt.

Det är många som åker iväg minst en vecka under året, för att prova fiskelyckan till exempel i fjällnära natur. Vi vill här rekommendera fisket i vår kommun. Det finns ett 40-tal sjöar i kommunen. De flesta går det att köpa fiskekort till. Flera av sjöarna ingår i fiskevårdsområdesföreningarna (Surahammar-Ramnäs-Virsbo) som finns i kommunen. Se vidare på respektive förenings hemsida, eller iFiskesida. När det gäller sjöar som inte ingår i nämnda fiskevårdsområden måste du själv som fiskare ta reda på vem som äger eller förvaltar vattnet, innan du fiskar.

Regnbågsfiske i Stentjärn i Ramnäs

Varje år fångas både stora gäddor och kraftiga gösar i Kolbäcksån/Strömsholms kanal. För att inte tala om alla fina ställen för grov abborre. Det finns många ställen att upptäcka i den långa vattenleden. På en del platser breder ån ut sig och bildar sjöar, där båtfiske är att föredra.

När det gäller fiske i Långsjön så krävs medlemskap i Sportfiskeklubben Stjärnan. Se mer information nedan.

Se bara till att ha fiskekort och tålamod med dig så ska du se att det inte är långt till en plats som kommer att kunna bli just ditt smultronställe längs ån, eller vid någon av alla sjöar i kommunen. Det finns mer än 15 olika fiskarter som simmar i vattnet här omkring. Varför inte försöka fånga så många olika som möjligt?

God fiskelycka!

Virsbo

Fiskekort för Virsbosjön och närliggande sjöar finns att köpa på ICA Nära i Virsbo och på iFiske

Surahammar

För fiskekort i Surahammar som gäller i Kolbäcksån och sjöarna i anslutning till ån, köper man fiskekort på iFiske

Ramnäs

Sportfiskeboden i Västerås säljer fiskekort för Kolbäcksån i Ramnäs och sjöar i Ramnäsområdet. Fiskekort finns även på

iFiske

Långsjön

För medlemsskap i SFK Stjärnan kontaktas Roger Hedberg.

roggahedberg@gmail.com

072-946 34 80

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: