Virsbo konsthall

Besök denna utställningshall med ett fantasiskt ljusinsläpp, där du även kan lyssna på konserter med en härlig akustik.

Utställningshallen är över 800 kvm stor och är en gammal genuin bruksmiljö på en ö Verksholmen i Kolbäcksån. Den innehåller förutom drygt 100 meter utställningsväggar också en kafédel, som tar 60 personer, där kaffe och gott hemlagat kaffebröd kan köpas till en billig penning.

Lokalen har fönster längst med hela väggarna och stora glaslanterniner i taket vilket ger ett fantastiskt ljus. Det naturliga dagsljuset i lokalen är det bästa man kan tänka sig.

Utställningar

Under perioden första maj till sista september har man internationella och nationella konstuställningar. Det är varierande utställningar som till exempel glasutställning och akvarellutställningar.

Konserter

Virsbo Konsthall har enligt expertis en mycket bra akustik och används för många olika musikevenemang som är ett samarbete mellan Västmanlandsmusiken, Surahammars kommun och Jazzens vänner i Västerås

Öppettider

Konsthallen är normalt öppen från slutet av april och avslutas i september. Under vintersäsongen är det för kallt att vara i konsthallen.

Öppettiderna är normalt lördagar, söndagar och helgdagar (juli även fredag) klockan 13.00-17.00 (undantag, se på vår hemsida under respektive utställning).

Vi öppnar gärna annan tid som passar dig.

070 - 665 4543virsboinge@telia.com

Adress

Bruksvägen 35, Virsbo

GPS koordinater 59.866548, 16.045473

Sidansvarig:

Senast uppdaterad: