Vevlira och Kantele

INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM!

I en magisk klangvärld målad med kantele, vevlira och röster tar Johannes Geworkian Hellman och Maija Kauhanen lyssnaren till en tidlös plats där instrument med 1000-åriga rötter möter nutid och skapar musik som berör och överraskar. Konsert i Galleri Wission onsdag 27 september klockan 19.00.

Vevlira och Kantele

Denna duo är ett spännande möte mellan två av Nordens mest lovordade och aktiva folkmusiker ur den nya generationen. Maija Kauhanen och Johannes Geworkian Hellman har var för sig blivit kända världen över som artister med starkt personligt uttryck och som virtuosa förnyare av sina respektive instrument. Med egna kompositioner färdas duon tillsammans för att söka de platser som lämnar avtryck inom oss – alltid med nuet och improvisationen närvarande.

Maija och Johannes har under flera års tid turnerat i Skandinavien och internationellt var för sig, både solo och med band. De möttes under sina studier vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm samt Sibelius-akademien i Helsinki, och fann snabbt ett musikaliskt band till varandra.

Konsert: Onsdag 27 september klockan 19.00, Galleri Wission, Surahammar

Biljetter: Surahammars bibliotek och vid konserten

Pris: 100 kronor, ungdomar upp till 20 år 50 kronor