Sommarboken 2023 - Bland hjältar och väsen

Sommarboken 2023 - träffar på biblioteken under sommarlovet med kravlös läsning och olika aktiviteter för dig som är 7 - 12 år med temat Bland hjältar och väsen.

Gillar ditt barn att

  • prata om böcker som de har läst eller lyssnat på
  • träffa kompisar
  • få tips på böcker
  • göra olika aktiviteter som hör ihop med årets tema Bland hjältar och väsen

Då är Sommarboken något för ditt barn! Sommarboken är ett biblioteksprojekt som sätter den kravlösa läsningen i fokus. Alla barn kan vara med, det spelar ingen roll hur mycket eller lite barnen läser.

Sommarboken består av två huvudsakliga delar, ett tema och ett fokusområde. I år är temat Bland hjältar och väsen och fokusområdet är Källkritik, kanske mer aktuellt än någonsin. Boksamtalet är den centrala metoden i Sommarboken. Genom att höra om böcker, få boktips och prata om vad man upplevt och läst breddas barnens läsupplevlse. Samtalet kan genomföras på många olika sätt och i olika former.

Sommarboken startade 2012 och för varje år växer antalet deltagande bibliotek och barn som kommer till de träffa biblioteken ordnar. Och i år är biblioteken i Surahammar, Ramnäs och Virsbo med för första gången.

Vi kommer att ha fem träffar på biblioteket i Surahammar, samt två träffar vardera på biblioteken i Ramnäs och Virsbo, men temat Bland hjältar och väsen kommer att synas på biblioteken hela sommaren. Det är gratis att vara med, man behöver inte anmäla sig och det finns inget krav på att man måste läsa.

Barnen som är med i Sommarboken får en Sommarbokspåse som innehåller kluringhäfte, bokmärke och enkla skriv- och rithäften.

Sommarboken på Surahammars bibliotek:
Onsdagar klockan 14.00 - 15.30
14 juni
28 juni
12 juli
26 juli
9 augusti

Sommarboken på Ramnäs bibliotek
Onsdagar klockan 10.00 - 11.30
19 juli
2 augusti

Sommarboken på Virsbo bibliotek
Tisdagar klockan 10.00 - 11.30
11 juli
25 juli

Här finns mer information om Sommarboken