Jobbmässan – en riktig succé!

Bild på utställare på jobbmässan 2023 i Surahammar

Tisdagen den 21 mars arrangerade Surahammars kommun och Folkets Hus en lokal jobbmässa i Surahammar. På plats fanns 20 utställare och närmare 100 besökare.

Mötesplats för arbetsgivare och jobbsökare

Syftet med jobbmässan var att skapa en mötesplats för arbetsgivare och jobbsökare.

Vi vill att jobbsökare ska få upp ögonen för vilka företag som finns här och vilka tjänster de erbjuder, berättar Petra Lantz, arbetskonsulent på Arbetscenter i Surahammars kommun. Det här är en jättebra möjlighet att presentera sig för företag och knyta viktiga kontakter för framtiden.

Och intresset bland företagen var stort. Under tisdagen fanns det 20 utställare på plats för att träffa potentiella medarbetare.

Många företag säger fortfarande att bristen på rätt kompetens är ett av deras största tillväxthinder, säger Maria Granberg, näringslivschef på Surahammars kommun. Samtidigt upplever jobbsökande att de saknar direktkontakt med arbetsgivare som skulle kunna anställa dem. Syftet med mässan är att skapa en mötesplats där företag och jobbsökande enkelt kan mötas och få direktkontakt.

Mässan som pågick i Folkets Hus lockade närmare 100 besökare på bara två timmar och nu är planerna redan igång för att skapa ett nytt tillfälle i höst.

  • Vi ser stora möjligheter att utveckla konceptet ytterligare så vi är redan igång med planerna för en till träff efter sommaren, berättar Petra Lantz.

Utställare

Bland utställarna fanns: Arbetsförmedlingen, Arcus Utbildning & Jobbförmedling AB, Coompanion Mälardalen, El- & Skrotförädling i Mälardalen AB, EnRival, Hagvidson Ekot AB, Kvistberga Group AB, Köpings kommun, vuxenutbildningen Kompetenscenter, Miljökompaniet AB, NyföretagarCentrum Västmanland, PAKMS AB, SSAB, Stadler Service Sweden AB, Stavem Begravning AB, Surahammars Bruks AB, Surahammars Kommun, TezzMBS, Tripleson AB, Uponor AB.