Tuuletar

Tuuletar är en vokalgrupp från Finland som ger en konsert i Surahammar torsdagen den 23 februari klockan 18.00 i Folkets Hus.

Tuuletar är en vokalgrupp från Finland som tagit mixandet av tradition och nyskapande till nya höjder och därtill uppfunnit en ny genre – FOLK HOP (inspirerat av HIP HOP). Tuuletar har bl.a. blivit kända för att en av deras låtar, ”Alku”, hörts i succéserien Game of Thrones!

Tuuletar består av fyra kraftfulla sångare. De beskriver sig som en blandning av de fyra elementen, ett virrvarr av färgstarka individer i resonans med varandra som delar samma nyfikenhetsdrivna passion för det finska språket och sina egna rötter. Tillsammans spränger de tidigare satta gränser och erbjuder ständigt nya kombinationer av gammalt och nytt.

Kraftfullt, tufft, maxat, stort, jordnära, intimt, inspirerande och enastående är ord som ofta dyker upp när en konsertupplevelse med Tuuletar ska beskrivas. I deras säregna crossover mellan folksång och streetkultur ryms både Kalevala och beatbox, sång, rap och dans.
Konserten ges på engelska men en av medlemmarna har vuxit upp i Göteborg och pratar även svenska.

Torsdag 23 februari klockan 18.00, Folkets Hus, Surahammar

Biljettpris: 100 kronor

Biljetter: Surahammars bibliotek och vid konserten

Tuuletar live at VOMADelaide and WOMAD New Zealand 2020

Tuuletar - levan polkka (Loituma COVER)

Arr: Surahammars bibliotek i samarbete med Västmanlandsmusiken