Konsert med Magnus Lindgren och Mats Bergström

Mats Bergström spelar gitarr och Magnus Lindgren spelar tvärflöjt

Mats Bergström, gitarr och Magnus Lindgren tvärflöjt. Fotograf: Carl Melander

Både Magnus och Mats har en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande. Konsert i Galleri Wission tisdagen den 1 februari kl. 19.00

Magnus Lindgren och Mats Bergström har känt varandra länge och möttes musikaliskt först genom andra artister som t.ex. Malena Ernman och Nils Landgren. Det var bara en tidsfråga innan duo-samarbetet skulle ta form. Båda tycktes ha en önskan att förena klassisk musik med ett friare musicerande och båda är svaga för den brasilianska musiken. Detta är två musiker som inspireras och tar intryck av varandras musicerande.
Mats Bergström är född 1961 i Gävle och utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Juilliard School of Music i New York. Han debuterade 1983 i Wigmore Hall i London och är sedan dess en framgångsrik solist, ackompanjatör och ensemblemusiker.

”Varje gång jag lyssnar eller spelar med Mats Bergström så slås jag av hans nyfikenhet och djup från i ett musikaliskt universum som sträcker sig mellan Bach till Charlie Parker. Som den världsstjärna han är på den klassiska scenen är det en inspiration att höra honom röra sig fritt i olika stilar och att få göra tolkningar tillsammans med Mats i en rad varierande stilar där improvisationen är ständigt närvarande.” Magnus om Mats

Magnus Lindgren är född 1974 i Västerås och en berömd svensk jazzmusiker och kompositör. Sitt stora genombrott fick han med albumet ”Paradise Open” som belönades med en Grammis och en ”Gyllene Skivan”.

Entré: 100 kronor, ungdom upp till 20 år 50 kronor.

Biljetter: Surahammars bibliotek och vid konserten. Vi säljer max 50 biljetter.

Vi följer Folkhälsomyndigheternas rekommendationer.