Praktikant i Surahammars kommun

Tack för en trevlig och givande vecka alla på Surahammars Kommun!

Det har varit många möten, en hel del långa men också intressanta bland annat med VAFAB miljö och BRÅ. Jag fick en grundlig genomgång om hur kommunen fungerar och vem som gör vad. Många samtal som kommit in, både från media och samtal om budget.

Jag var på kommunfullmäktig i måndags kväll, tågen var det hetaste ämnet. När jag kom hit så var det en hel del snack om någon tävling. Det visade sig vara pepparkakshustävling, så jag har både fått byggt pepparkakas hus och varit med när tävlingen ska avgöras.

Jag och mina lagkamrater sjöng blinka lilla stjärna för att få extra poäng. Vissa dagar har det varit långa dagar och sena kvällar men det har det varit värt för det har varit kul och lärorikt.

Jag har lärt känna många nya personer. Fått en genomgång av säkerhetsansvarig om bland annat hur Surahammars kommun skulle klara sig i en kris och hur en stab skulle se ut och vad det är.

Jag fick göra en eftermiddag med en bygginstruktör och fick där godkänna ett bygglov. Fått vara med kommunikatören för att se hur kommunen marknadsförs och hur ett sådant jobb ser ut.

Tack för en trevlig och givande vecka alla på Surahammars Kommun!

Vänligen Melvin.