Musikföreställning med WAO

Välkommen till en kväll i det kulturella kraftverket Wilho Akseli Ollikainens värld. Det är en ny genomarbetad musikföreställning av och med folkmusikgruppen WAO

En kväll i det kulturella kraftverket Wilho Akseli Ollikainens värld.

Poeten, sångaren och multikonstnären Wilho Akseli Ollikainen (1934 – 1998) från Ullatti i Norrbotten levde, sjöng, kände och tänkte om existensen, kärleken och mörkret. Han diktade om naturen, människans villkor och om världens gång. Utrustad med kassettbandspelare och skrivmaskin diktade, kommenterade och liksom bloggade han sina upplevelser och reflektioner decennier innan ordet blogg var uppfunnet. Han skapade ständigt, närmast maniskt, och han använde också konsten som medicin mot sina inre demoner.

Folkmusikgruppen WAO (Wilho Akseli Ollikainen), som består av musiker från JP Nyströms, JORD och JPP, har alla på olika sätt inspirerats och berörts av Wilho Ollikainens konstnärskap. Ur hans efterlämnade och mycket rika material har WAO skapat denna nya föreställning i regi av Kjell Peder Johanson, då man menar att Wilhos sånger, visor, dikter och historia är värda att höras och beröras av.

Välkomna in i Wilhos värld!

Onsdag 3 november kl. 19.00, Folkets Hus, Surahammar

Entré: 100 kronor, ungdomar upp till 20 år 50 kronor.
Biljetter: Surahammars bibliotek och vid konserten