Utställningar på Stenhuset

Vivianne Elveström Rosqvist

Vivianne Elveström Rosenqvist och Tobias Franzén ställer ut i Stenhuset under oktober.

Utställningar på Stenhuset under oktober

I Stenhusets konsthall ställer Vivainne Elveström Rosqvist ut med målningar, glas, emalj och skulptur. Vivianne Elveström Rosqvist är uppvuxen i Västerås men bor sedan många år i Göteborg.

”Jag är bildkonstnär som grund, men vill inte låsas i någon teknik utan arbetar med glas, metall, emalj, göra keramiska skulpturer med mera och blanda teknikerna till och med i samma verk. I mina verk dräller det av figurer och naivistiska fantasidjur som kan symbolisera något eller inte”

Det är andra gången vi visar Viviannes färgstarka och fantasifulla konst i Stenhuset. Förra utställningen blev välbesökt och mycket väl mottagen.

I Stenhusets café ställer Tobias Franzén ut hantverk med återvunnit trä. Tobias är uppväxt i Surahammar, numera bosatt i Stockholm.

Har en bakgrund som scenograf, rekvisitör och skateboardåkare idag arbetar han med att tillverka museiinredningar och rekvisita i trä och metall

”Mina hantverk skapas till största del med handverktyg utomhus. Nästan allt material jag använder är återbruk. En gammal svartnad elstolpe, eller gamla skateboardbräder, vilka kan bli en massa färgglada prylar.”

Stenhuset är öppet lördag, söndag och helgdag kl 13.00 -17.00. Förutom konsthall och café finns det en butik och en smedbostad från förr i tiden.


Tobias Franzén