Surahammar satsar på fler ställplatser för husbilar

Illustration: Morgan Emgardsson

På sommaren vill många uppleva friheten med husbilssemester. För att möta husbilsbesökarnas behov satsar Surahammars kommun på att utöka antalet ställplatser för husbilar i centrala Surahammar.

Illustration: Morgan Emgardsson

Vi har sett ett ökat intresse för husbilar och det känns bra att vi snart kan erbjuda fem nya ställplatser som har närhet till både Strömsholms kanal och badhuset samtidigt som det är promenadavstånd till både centrum och vårt fina utebad, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Olofsson (M).

Johanna Olofsson, kommunstyrelsens ordförande i Surahammars kommun

Ställplatserna färdigställda till hösten 2024

De nya ställplatserna byggs precis intill Ekängsbadet i Surahammar och beräknas vara helt färdigställda till hösten 2024. Här är det tillåtet att stå med en personbil klass II (husbil) mot en dygnstaxa.

Ställplatserna kommer ha tillgång till el och det kommer gå att tömma latrin vid campingsbadets servicehus. Arbetet utförs av det lokala företaget Emgards Mark & Anläggning AB på uppdrag av ramavtalsupphandlade Silfvernagels Åkeri & Maskin AB.

- Vi kommer också fortsätta utveckla befintliga ställplatser i kommunen för att öka servicenivån och vi har fått ett uppdrag att utveckla för fler ställplatser i Ramnäs och Virsbo, berättar Mikael Berg som är Teknisk chef i Surahammars kommun.

Mikael Berg, teknisk chef i Surahammars kommun

Befintliga ställplatser

I Surahammars kommun finns sedan tidigare 11 kommunala ställplatser.

Stenhuset i Surahammar, fyra ställplatser med tillgång till el

Gästhamnen i Ramnäs , fyra ställplatser utan el

Intill ICA Nära i Virsbo, tre ställplatser utan el

Kontakt

Mikael Berg, teknisk chef
0220-393 24

Johanna Olofsson, kommunstyrelsens ordförande (M)
0220-390 00 (växel)