Surahammar satsar på sommarkul på torget

Surahammars kommun satsar på att skapa ett mer levande torg i Surahammars centrum. Den 24 maj invigs kommunens nya sommartorg där alla har möjlighet att spela Fia med knuff i storformat.

- Vår ambition är att skapa rörelseglädje och samtidigt få fler att uppskatta centrum i Surahammar, säger kommunstyrelsens ordförande Johanna Olofsson (M).


Idén till sommartorget har hämtats från Köpings kommun och med stöd från Köping har arbetet genomförts av kommunens LIA-praktikant Ida Strandberg tillsammans med personal från Arbetscenter i Surahammars kommun.

- Jag läser på yrkeshögskolan och fick möjlighet att göra LIA-praktik här i Surahammar. Mitt uppdrag har varit att se hur torget kan utvecklas för större gemenskap, mer glädje och ökad trygghet, berättar Ida Strandberg som till vardags studerar till affärsutvecklare inom besöksnäringen.

Fredagen den 24 maj invigs sommartorget med en spelplan för det klassiska brädspelet Fia med knuff, men i storformat. Spelplanen är fyra x fyra meter och alla är varmt välkomna att utmana vänner och familj i en omgång. I samband med invigningen är Fritidsbanken på plats och lånar ut utrustning som till exempel kubbspel, bollar, badmintonracket, krocket med mera.

Hålltider för invigning av Sommartorget i Surahammar

Fredagen den 24 maj

  • 10.00-14.00 Aktiviteter på torget, personal finns på plats för att svara på frågor.
  • 13.30 Kommunstyrelsens ordförande Johanna Olofsson (M) inviger spelplanen.

Mer information

Fia med knuff på torget

Frågor?

Maria Granberg, näringslivschef, 0220-390 61, maria.granberg@surahammar.se

Johanna Olofsson, kommunstyrelsens ordförande, 0220-390 00 (växel), johanna.olofsson@surahammar.se