Starta eget företag

Vi vill gärna hjälpa unga företag att växa, mogna företag att ta nästa steg och blivande företag att komma igång.

Funderar du på att starta eget företag?

För att en bygd skall leva, behövs det modiga och driftiga människor. För att en bygd skall utvecklas och växa, behövs det människor med nyfikenhet, tolerans och visioner.

Med detta sagt, är det viktigt att släppa fram samt göra utrymme för entreprenörskap och initiativ. I Surahammars kommun har vi idag många drivna individer, företagare och entreprenörer, vilket vi självfallet är väldigt stolta över.

Surahammars kommun jobbar ständigt för att främja företagsamheten i kommunen och vill att företagare trivs, har så bra förutsättningar som möjligt för att driva och utveckla sina verksamheter, samt tipsar andra företagare om kommunen som en företagarkommun.

Vi vill gärna hjälpa unga företag att växa, mogna företag att ta nästa steg och blivande företag att komma igång.

Oavsett hur långt du som företagare har kommit med din affärsidé hjälper vi från kommunen dig gärna vid frågor, rådgivning och/eller vid eventuell kontakt med kommunala tjänstemän eller andra organisationer och myndigheter. Dessutom är vi alltid intresserade av aktuella händelser hos kommunens företagare och besöker kontinuerligt företag i kommunen.

Skatteverket webbsänder nyföretagarinformation

För kännedom sänder Skatteverket regelbundet webbseminiarier för nya företagare om skatter och avgifter.

Seminarierna är kostnadsfria och företagare kan koppla upp sig via dator, mobiltelefon eller surfplatta. Frågor som dyker upp ställs i livechatten.

Mer information om Skatteverkets webbseminarier

Svemester

I december startade Visit Sweden en digital liveserie för kunskap, information, inspiration och dialog kring satsningen på inhemska målgrupper under 2021 – Svemester. Regelbundet under året planerar vi att presentera nya insikter, berätta om insatser, omvärldsspaningar och under panelsamtal diskutera för satsningen relaterade frågor. Och du kan följa med direkt från där just du befinner dig.

27 april: Paketering mot den svenska målgruppen
18 maj: Svenskarnas digitala beteende kopplat till resor

Läs mer och anmäl er här: Anmälan

Ytterligare information för nyföretagare

Här hittar du mer information inför företagsstarten:

verksamt.se

ALMI Företagspartner

Bolagsverket

Coompanion

NyföretagarCentrum

Skatteverket

Västerås Science Park

Arbetsförmedlingen

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Näringslivs­utvecklare