Cookies

På denna webbplats använder vi cookies för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Läs mer om cookies

TypeError: Cannot read property "length" from null

Information om corona

Det sprids mycket information om det nya Corona-viruset, covid-19, just nu. Det kan vara svårt att veta vad som är sant och inte. Här hittar du uppdaterad och säkerställd information om coronaviruset.

Translate

Use Google translate to translate the web page. Kommunen takes no responsibility for the translations.

Lyssna

Vill du lyssna på innehållet på webben? Tryck på knappen ”Börja lyssna” nedan och använd kontrollen för att pausa, stoppa eller ändra volym.

Kontakt

Translate

Lyssna

Livsmedelshygien

Alla som hanterar livsmedel eller produkter som kommer i kontakt med livsmedel måste ha kännedom om livsmedelshygien för att veta hur livsmedel ska hanteras på säkert sätt. Genom att arbeta med ett egenkontrollprogram och HACCP kan du minimera riskerna för att orsaka exempelvis matförgiftning.

Syftet med att ha kunskap om livsmedelshygien är att de som hanterar livsmedel hanterar det på sådant sätt som är säkert för konsumenten. Arbetsgivaren eller den som sköter verksamheten har ansvar för att dom som hanterar livsmedel har kunskap om de grundläggande principerna för hur de kan minimera riskerna.

Allmänna råd
Syftet är att alla som sysslar med livsmedelshantering ska ha sådan kännedom om livsmedelshygien att de hanterar livsmedel på ett sätt som är säker för konsumenten. Arbetsgivaren eller den som annars förestår verksamheten åläggs ett ansvar för att dessa personer har erforderliga kunskaper om de grundläggande principerna för hur de livsmedelshygieniska riskerna minimeras.

Tänk på att:
- Tvätta händerna och underarmarna noggrant och ofta. Detta är särskilt viktigt efter toalettbesök, rast, rökpauser samt efter olika arbetsmoment.
- Bär skyddskläder och hårskydd om du hanterar oförpackade livsmedel.
- Ta av ringar, armband eller klockor innan arbetet påbörjas.
- Rör råvarorna så lite som möjligt. Använd hellre redskap eller engångshandskar. Engångshandskar skall bytas ofta.

Läs mer här:

Livsmedelsverket

Sidansvarig:

Senast uppdaterad:

Kontakt

Miljökontoret

Postadress

Surahammars kommun
Östergatan 90-92
735 33 Surahammar