Förskolan Hagvidson Ekot AB

Lövsångarens förskola

Förskolan Hagvidson Ekot AB

Förskolan Hagvidson Ekot ligger i en liten dunge inte långt från centrum men ändå med närhet till skogen. Förskolan startade i augusti 2009. På förskolan arbetar förskollärare och barnskötare med ett brinnande intresse för barn och MAT och MILJÖ som är vår inriktning. Kontakta oss gärna för ett besök eller om ni har fler frågor.

Inriktning

MILJÖ och MAT.
Mycket av vår verksamhet förlägger vi utomhus och utnyttjar gården, närmiljön och skogen. Alla på förskolan (barn, pedagoger, kök, städ och kontor) sorterar och komposterar. Vi vill påverka barnen i tidig ålder till att ta hand om material och naturen som finns omkring oss.
Material och miljön är anpassad för barnens utveckling och intressen. Vi vill att barnen ska kunna påverka i stort och smått utifrån sin egen förmåga och intresse.
Vi arbetar utifrån Reggio Emilias förhållningssätt genom att bygga på en stark tro på människans möjligheter (liten som stor), respekt för barnet samt en övertygelse om att alla barn föds rika och intelligenta, vi föds alla med en drivkraft till att utforska den lilla och stora världen.

Förskolan har fått certifieringen GRÖN FLAGG - ett miljöarbete vi Håll Sverige Rent

Mat

Vi har eget tillagningskök, där all mat lagas från grunden och kokerskorna använder mycket KRAV-odlat, närodlat och säsongsbetonat. Vi gör själva frukost och mellanmål på förskolan.

Utomhus har vi närhet till skogen och därför vistas vi ofta där. All vår mat lagas i förskolans egna kök.

Besöksadress:

Dalavägen 27, 735 37 Surahammar


Telefonnummer:

073-9867182

073-5443096

073-5309657


Kontakt för den här sidan:

Senast uppdaterad:

Mer innehåll

Område: Surahammar

Huvudman: Fristående förskola

Inriktning: -

Kontakt

Anna Gulstad

REKTOR

Elementvägen 4
702 27 Örebro

Besöksadress:

Dalavägen 27

735 37 Surahammar