Sommarlajv

– Världens öde vilar på dina axlar –

Gratis sommarlajv i Surahammar

Himlen mörknade, åskans muller startade från ingenstans och du hörde korpens hesa kraxande. Igår var du ett vanligt barn, nu står du inför ditt livs viktigaste uppdrag. Odin har kallat dig och de andra omkring dig, tydligen har ni gudablod i era ådror, och därför vilar nu hela världens öde på era axlar. Ni måste resa till Skogen vid regnbågens slut för att rädda världen från Ragnarrök, jordens undergång. De fem magiska artefakterna som krävs för att starta Ragnarrök har blivit stulna och ni måste ge er ut på den farliga färden genom dimensionerna för att återta dem och lämna tillbaka dem till Odin. Ni kommer behöva vara modiga och använda all er list för att klara av uppdraget Odin gett er.

Asagudarnas barn, ni har blivit kallade!

Asagudarnas barn är ett sommarlovslajv öppet för alla barn och ungdomar födda år 2002-2006. Tillsammans skapar vi en annan värld där Asagudar och Vaner, Jättar och troll lever sida vid sida. Inspirerad av den mytologi som människor i Sverige trodde på för över 1000 år sedan skapar vi tillsammans ett spännande äventyr och ger oss ut på ett äventyr för att rädda världen. Alla deltagare kommer att spela barn till gudarna Freja, Tor, Idun och Loke och måste återfinna de fem magiska artefakterna som stulits från Odin och som i fel händer kan starta Ragnarök. Vi kommer att resa mellan olika magiska dimensioner och ta hjälp av de gudar och magiska väsen som lever där för att återfå artefakterna.

Målet med lajvet är att ha roligt tillsammans, träffa nya vänner och spendera tid i skogen. På ett lajv får alla vara hjälten i sin egen saga och deltagarna får tillgång till en plattform för att göra sådant de kanske inte skulle våga i vanliga livet.

Sommarlovslajvet berättar en sammanhängande saga men varje dag är sitt eget äventyr. Du kan som deltagare komma bara en dag eller båda, det påverkar inte din upplevelse eller din historia. Alla nybörjare är välkomna att prova på lajv och alla kläder som behövs ingår, så kom och testa!

Tid: 10-11 juli kl 10.00-15.00

Plats: Samling vid Ekängsstugan

Anmälan: Först till kvarn för de första 15 på plats. De som inte får plats får förtur dagen efter.

Pris: Gratis

Mat: Lättare matsäck erbjuds

Arr: Lajvverkstaden

Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2018-06-11 09:20

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se