Du läser här:

Tillsammansveckan 2018

Under perioden 5-21 mars arrangeras "Tillsammansveckan" i hela Västmanland. Syftet är att rikta uppmärksamhet mot att vi alla har en psykisk hälsa att ta hand om och att det är viktigt att vi kan prata öppet om den. Vår psykiska hälsa behöver vara lika accepterad som vår fysiska hälsa.

Genom föreläsningar i varje kommun är målet att nå ut brett med information och kunskap som öppnar upp klimatet kring psykisk hälsa.

Mer information om Tillsammansveckan och alla föreläsningar hittar du härlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Här är även en länk till facebook-evenmangenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster för alla föreläsningar i hela Västmanland.


I Surahammar arrangeras det två föreläsningar. De är öppna för alla och har även fri entré. OBS! Den ena föreläsningen (16/3 med Satu Bermell) kommer att hållas på finska.

"Ätstörningar- att upptäcka, bemöta och förebygga" med Sofia Selenius
Ons 7/3, kl. 18.00-19.30,
Folkets hus, Köpmangatan 26, Surahammar

"En föreläsning för dig som vill öka kunskapen kring ätstörningar, att upptäcka, bemöta och arbeta förebyggande."
Sofia har en bakgrund inom innebandyn och insjuknade i anorexi när hon var som mest aktiv. Idag är hon frisk och fri från sjukdomen.

Sofia Selenius arbetar som samordnare för stödchatt & stödtelefon samt idrottssamarbeten på Frisk & Fri - Riksföreningen mot ätstörningar i Stockholm. Hon arbetar även som gruppträningsinstruktör och personlig tränare.

Mer information om föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/414489289005531/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

"Livsglädje - hur du kan höja lyckonivån i din vardag" med Satu Bermell. OBS! på finska
Fre 16/3, kl. 9.00 – 11.00,
Folkets hus, Köpmangatan 26, Surahammar

Information på finska
Elämänilo - kuinka nostat omaa onnentunnetta
Luento käsittelee helposti lähestyttävää menetelmää jonka avulla voi lisätä onnellisuutta jokapäiväisessä elämässä.

Esitelmä käsittelee monia tuttuja arkipäivän tilanteita ja niiden yhteyttä aivojen kehitykseen ja positiiviseen psykologiaan viimeisten alan tutkimustulosten valossa.Yleisö saa mukaansa käytännön neuvoja siihen kuinka he itse voivat vaikuttaa oman elämänilonsa kohentamiseen.

Information på svenska
Föredraget kommer att beröra många situationer som är välbekanta och knytas ihop med några av de senaste forskningsresultaten kring positiv psykologi och hjärnans utveckling. Åhörarna kommer att få med sig handfasta tips för att kunna påverka sin egen nivå av livsglädje. Satu Bremell arbetar som terapeut med kognitiv och filosofisk inriktning.

Mer information om föreläsningen hittar du här: https://www.facebook.com/events/543732615995675/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Axel Kjellin
, 2018-02-28 12:09

Läs mer här:


SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se