Du läser här:

Vuxensidan

Välkommen!
Den här sidan innehåller länkar till bra sidor för vuxna som värnar om sitt eget och andras barn.

Det kan vara svårt att prata med barn, eller veta hur man kan hjälpa när ett barn har det svårt.  BRIS har stöttat vuxna i frågor om barn sedan år 1971 och behovet
växer. Därför har sajten Barnperspektivet.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster öppnats. Det är en stödjande webbplats för vuxna som har frågor om barn.

LÄSK-projektetlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster (LÄSK = läs och skriv). Här hittar du information om läs- och skrivsvårigheter/dyslexi.

2011 startade informationsinsatsen Tänk Om, den fortsätter under 2012. Syftet är att sprida kunskap och att skapa opinion kring langning av alkohol till tonåringar. Den primära målgruppen för informationsinsatsen är tonårsföräldrar.

Forskning visar att föräldrar genom sin roll som gränssättare och vuxna förebilder har stora möjligheter att påverka sina barns alkoholdebut och framtida konsumtionsmönster.

Det övergripande målet för Tänk Om är att minska tillgängligheten av alkohol för tonåringar genom att få tonårsföräldrar att:
-Förstå vikten av tydlig gränssättning, normer och värderingar kring alkohol.
-Aktivt avstå från att köpa ut alkohol till ungdomar under 20 år.

 
 För mer information se  kampanjens hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidan publicerad av: Lena Sandström
, 2014-08-18 10:06

SURAHAMMARS KOMMUN

För barnens skull

Surahammars kommun | Box 203, 735 23 Surahammar | Telefon 0220-390 00 | Organisationsnummer 212000-2031
Besöksadress: Hjulmakarvägen 18, Surahammar | E-post: kommunen@surahammar.se